1. WhatsApp, Pazarlama ve Kullanıcı Edinme için Bir Kuruş Harcamadı
Whatsapp’ın kurucusu Jan Koun ve Brian Acton , reklamları kesinlikle göz ardı ediyor ve bu yüzden uygulamanın başlangıcından beri reklama yatırım yapmadılar. Aynı şekilde pazarlama personeli de yok. Zamanla yeni kullanıcılar kazanırken kullanıcılara basitleştirilmiş bir mesajlaşma çözümü sağlamak için basit bir strateji üzerinde çalıştılar. WhatsApp şirketi, kullanıcılarına en çok benzeyen mesajlaşma platformunu sağlamak için geliştirme tarafına daha fazla yatırım yaptı.
2. WhatsApp—En Çok Yasaklanan Uygulama
Tüm popülaritesine rağmen en çok indirilen uygulamalardan biri olduğunu, WhatsApp’ın dünyanın 12 ülkesinde yasaklandığını biliyor muydunuz? Evet ve bu da WhatsApp’ı dünyanın en çok yasaklanan uygulaması yapıyor. WhatsApp ile birlikte Facebook ve Twitter yedi ülkede kullanılamıyor. YouTube ayrıca dünyadaki altı ülkenin kullanıcıları için erişilebilir değildir. Bu yasaklar, ilgili ülkelerin farklı hükümet kaygılarına sahiptir. BAE, Çin, Kuzey Kore, Suriye, Bangladeş, İran ve diğer birkaç ülke kendi ülkelerinde WhatsApp’a izin vermiyor.
3. WhatsApp Kullanıcıları Uygulamayı Günde Yaklaşık 23 Defa Açıyor
WhatsApp, ortalama WhatsApp kullanıcılarının uygulamayı günde 23 kez veya daha fazla açtığına dair resmi rakamlarını açıkladı. Bu, WhatsApp kullanıcılarının uygulamayı kabaca saatte bir kez açtığı anlamına gelir. Bu, herhangi bir mobil uygulama geliştirme şirketi için bir atılım olmalıdır .
4. Whatsapp’ta Her Dakikada 29 Milyondan Fazla Mesaj Gönderiliyor
2018, WhatsApp için verimli bir yıldı ve veriler, kullanıcılar tarafından her dakika yaklaşık 29 milyon mesaj paylaşıldığını gösteriyor. Bu devasa rakama resim, video ve ses kayıtları dahil değil ve sadece metin mesajlarına uyuyor.
5. Google, Whatsapp’ı 10 Milyar Dolara Satın Almayı Teklif Etti
WhatsApp kurucuları değerini biliyorlardı ve bu onların 2014 yılında Google’ın 10 milyon dolarlık satın alma teklifini reddetmelerine neden oldu. Daha sonra
Facebook, şirketi Google’ın teklifinden neredeyse iki katına satın aldı.
6. Facebook Whatsapp’ı 19 Milyar Dolara Satın Aldı
19 Şubat 2014’te popüler sosyal ağ sitesi “Facebook”
nihayet WhatsApp’ı satın aldı. O gün WhatsApp, 19 milyar dolar harcayarak Facebook şirketinin en büyük satın alımı oldu.
7. Jan Koum 2015’te Milyarder Oldu.
WhatsApp CEO’su ve kurucularından Jan Koum’un hayallerine giden yolda ilerlemek için üniversiteyi bıraktığını biliyor muydunuz? Daha sonra yahoo için çalışmaya başladı ve daha sonra arkadaşıyla birlikte kendi uygulama geliştirme projesini başlattı. 2014’te ilk milyarını geri kazanırken, yaklaşık 10.2 milyar dolarlık net bir değere sahip.
8. WhatsApp, Dünyada En Çok İndirilen Üçüncü Android Uygulamasıdır
WhatsApp, Google Play Store’da en çok indirilen üçüncü mobil uygulama oldu. Öte yandan, Apple uygulama mağazasında en üst sıralarda yer aldı. İstatistikler, bu mobil uygulama geliştirme şirketinin Aralık 2015’te bir milyar indirme atılımına ulaştığını gösteriyor. Bu rakama WhatsApp’tan önce sadece iki uygulama ulaşmıştı; yani Facebook ve YouTube. YouTube’un android akıllı telefonların ve diğer cihazların çoğunda önceden yüklenmiş olarak gelmesi şartıyla.
9. WhatsApp, 2013’te Sesli Mesajlaşmayı Tanıttı
WhatsApp’ın en başından beri sesli mesajlaşma özelliğini içermediğini biliyor muydunuz? Başlangıçta, WhatsApp basitleştirilmiş bir metin mesajlaşma uygulaması sağlama gündemiyle çalışıyordu. 2013’ün sonlarında şirket, uygulamanın değerini artırmak için sesli mesajlaşma özelliğini eklemeye karar verdi. Daha sonra birçok mobil uygulama geliştirme şirketi de bu trendi takip ederek ses kayıt özelliğini ekledi.
10. WhatsApp 60 Farklı Dili Destekler
Android’de WhatsApp, dünya çapındaki hedef kitlesine mesajlaşma çözümü sağlamak için Toplam 60 Dilde Destek Sağlar. Tek bir uygulama ile 60 dili desteklemek, mobil uygulama geliştirme tarihinde bir harika olarak işaretlenebilir.
11. WhatsApp Bazı Ülkelerin GSYİH’sini Aştı
WhatsApp’ın net değeri, birçok ülkenin GSYİH’sinden daha fazla. Mücadele eden bazı uluslar için bu size sürpriz gelmeyebilir. Ancak, şaşırtıcı bir şekilde, bir mobil uygulama geliştirme şirketi, Japonya ve İzlanda da dahil olmak üzere bazı gelişmiş ülkelerin GSYİH’sını tek başına aştı.
12. WhatsApp Net Değeri NASA ve American Airlines’ı Aştı
2014’te WhatsApp’ı satın almak için tahsil edilen miktar, dünyanın önde gelen bazı şirketlerinden daha yüksek. Örneğin NASA 17 milyar dolara, WhatsApp ise 19 milyar dolara satıldı.