Rehberlik

Sınava Girmek

Sınavlara girmek, bir matematik dersinde yapacağınız en önemli şeylerden biri olduğundan, elinizden gelenin en iyisini yapmanız önemlidir. Sınava girerken size yardımcı olacak bazı fikirler.

  • RAHATLAYIN!!! Bu, başarılı bir şekilde sınava girmenin ilk adımıdır. Ne yazık ki, aynı zamanda yapılması en zor şeylerden biri. Muayene sırasında ne kadar titiz ve gergin olursanız, bir şeyi unutmanız veya boşaltmanız olasılığı da artar. Bir sınavda yapabileceğiniz en kötü şey paniktir.

  • Akıllı ol. Bununla sınava girerken zeki olmak demek. Sınava üç kez girmelisin. Öncelikle, sınavı gözden geçirin ve yapabileceğiniz tüm sorunları araştırın. İkincisi, yapabileceğini düşündüğün tüm problemleri çöz, ama emin değilsin. Son olarak geri dönün ve kalan sorunları çözün. Bu şekilde alabileceğiniz tüm puanları alacaksınız.
  • Zaman Verimli Olun. Saati izleyin. Tek bir problem için puan almaya çalışırken çok fazla zaman harcamayın! Bir problemin puanlarını almak için çok zaman harcıyorsanız, sınavı bitiremeyebilir ve o zamana kadar o problemi alarak kazandığınızdan daha fazla puan kaybedebilirsiniz.

  • Sıkışmışsanız Devam Edin. Bir sorunla karşılaştığınızı fark ederseniz, farklı bir soruna devam edin ve sorunu daha sonra tamamlayın. 10 puan almaya çalışırken zaman kaybetmeyin ve 20 puanı bitirip kaçırmayın çünkü zamanınız doluyor. 

    Bunun önceki ipucuyla gerçekten aynı olduğunu, ancak tekrar ve farklı bir şekilde yapmak için yeterince önemli olduğunu unutmayın.
  • Bütün İşlerini Göster. Öğretim elemanının ne kadar tanıdığınızı görmesini mümkün olduğunca kolaylaştırın. Gerekçeli bir çözüm yazmaya çalışın. Cevabınız yanlışsa, eğitmen gösterdiğiniz işe dayanarak kısmi kredi tahsis edecektir. Ne yaptığınızı biliyor olup olmadığınızı anlamaya çalışırken zihninizi okumak için onu eğitmene bırakmayın.

  • Asla bir Sorunu Boş Bırakmayın. Asla bir sorunu boş bırakmamalısın. Sorunu nasıl bitireceğinizi bilmiyorsanız bile, bildiğiniz kadarını yazın. Eğitmen ancak sorun için yazılan bir şey varsa kısmi kredi verebilir. Bir şeyi yazmak, kısmi bir kredinin garantisi değildir, ancak bir şeyi yazmak, kısmi bir kredinin garantisi değildir!
  • Sorunu oku. Soruları cevaplamadan önce soruları dikkatlice ve tamamen okuduğunuzdan emin olun. Eğitmen, cevabın belirli bir biçimde yazılmasını isterse, bunu yaptığınızdan emin olun.

  • Cevabınız Anlam Yaratıyor mu? Mantıklı bir cevap aldığınızdan emin olun.

  • Çalışmanızı Yeniden Denetleyin. Zaman kalırsa, sınavın üzerine geri dönün ve her sorunu kontrol edin. Bu, sorunu tamamen sıfırdan ele almak anlamına gelir.

i

admin

Ben Nurullah Tayıpoğlu 20 yıllık Matematik Öğretmeni ve Eğitim Koçu 1991 yılından beri bilgisayarla iştigal ediyor. Commodore bilgisayarla başlayan teknoloji… 20 Yıllık Matematik Öğretmeni ve eğitim koçundan Her seviyeye uygun özel matematik dersi. ?? YKS-TYT-AYT-KPSS-LGS-ALES-DGS HİZMETLERİ

%d blogcu bunu beğendi: